Teljes átvizsgálás
Teljes átvizsgálás
Minőségi alkatrészek
Minőségi alkatrészek
Precíz szervizelés
Precíz szervizelés
Kulcsrakész szerelés
Kulcsrakész szerelés
Auto Service
gasdesignMűhely arculat:

Mennyi a Hyundai i30 vezérműlánc csereperiódusa?

Hyundai i30 vezérműlánc csereperiódusa

Sajnos az autógyártók az esetek többségében ritkán,vagy egyáltalán nem írnak elő csereperiódust a vezérműláncok esetében.Éppen ezért kell nagy figyelmet fordítanunk ezeknek az alkatrészeknek az állapotára.

Tapasztalataink alapján mi azt szoktuk javasolni ügyfeleinknek, hogy általában 5 évente vagy 90 ezer kilóméterenként ajánlott cserélni, ellenőrizni a Hyundai i30 vezérműláncát, mivel gyártói előírás nincs a cserére. Érdemes ellenőriznie az autóhoz kapott kézikönyvet is.

Mindenesetre rendszeresen ellenőrizze a vezérműlánc állapotát: ha rendellenességet észlel, hidegindításnál felcsörgő hangot hall a motortérből, vagy zajosabb a motor hangja, a lehető leggyorsabban keressen autószerelőt, megállásnál inkább kéziféket használjon, és ne hagyja sebességben a váltót, ugyanis ha az autó hátragurul, a megnyúlt lánc átugorhat és kész a baj.

Addig is ha teheti mérsékelje, vagy kerülje a jármű használatát.

Az i30 vezérműlánc szükséges a motor dugattyúinak és szelepeinek összehangolt működéséhez, szinkronizálásához.Esetleges szakadása, vagy átugrása, megnyúlása végzetes lehet a motor számára. Nagyon fontos hogy jó minőségű, gyári vezérműláncot használjon a csere alkalmával, különben rövid időn belül újra probléma lehet a vezérlés alkatrészeivel.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőriztesse a vezérműlánc alkatrészeit. A vezérműlánc szakadása költséges javítást tesz szükségessé, ezért tartsa be a fent említett javaslatokat.

Annak érdekében, hogy minél jobban meghatározzuk, hogy melyik vezérműszíj készlet felel meg az autójának, javasoljuk, hogy adja meg a Hyundai motor típusát, és keressen minket bizalommal!

GIN 801 Bt. márkafüggetlen autószerelőműhely

Budapest XVI., Regele János utca 35.
www.autoszerelomuhely.hu
info@autoszerelomuhely.hu

+36 30 567 2611